Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Την Κυριακή η Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά και η Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨

Με ενημερωτική Ημερίδα ξεκινά το Σάββατο η Εβδομάδα Κινητικότητας- Την Κυριακή η Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά και η Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» , έναν θεσμό που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Η φετινή διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί 16-22 Σεπτέμβρη, εστιάζει στην προώθηση της καθαρής, συνεργατικής και έξυπνης κινητικότητας. Ο Δήμος Κοζάνης προσκαλεί τους δημότες να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου στις οποίες καλούνται όλοι να συμμετάσχουν ενεργά.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017
Τίτλος Δράσης: Ενημερωτική Ημερίδα Έναρξης Εβδομάδας Κινητικότητας, Πλατεία Νίκης 7:30μμ
Θεματολογία:
1. Παρουσίαση Θεματολογίας «Εβδομάδας Κινητικότητας 2017» – Παρουσίαση δράσεων εβδομάδας (Εισηγητής: Γρηγοριάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)
2. Παρουσίαση Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητής: Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού & Πολεοδομίας)
3. Παρουσίαση τρόπων εξασφάλισης ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητές: Εκπρόσωπος Τροχαίας Κοζάνης)
4.Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος eco-mobility από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Εισηγητής: Παπαδέλη Ελευθερία, Καθηγήτρια 5ου Γυμνασίου)
5. Παρουσίαση εξελίξεων στις τεχνολογίες κίνησης με ηλεκτροκίνητα μέσα (Εισηγητής: Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)
6.Παρουσίαση «καλών πρακτικών» δράσεων βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες πόλεις – Εξέλιξη συμμετοχών στο πρόγραμμα. (Εισηγητής: Γραμματικός Παναγιώτης, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017
α) Τίτλος Δράσης: Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά. από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ
Σύντομη περιγραφή: (α) Πεζοδρόμηση (αποκλεισμός κυκλοφορίας μόνο ΙΧ οχημάτων) σε τμήμα της οδού Π. Μελά από το ύψος της οδού Ρ. Φεραίου και Κ. Παλαιολόγου έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών με σήμανση και διανομή φυλλαδίων από τους οργανωτές σε σημεία πρόσβασης στο παραπάνω τμήμα της Κεντρικής Οδού.

β ) Τίτλος Δράσης: Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨ , 7μμ-8μμ
Σύντομη περιγραφή: Οι Σύλλογος Αιμοδοτών θα διανύσει διαδρομή από οδό Τράντα μέσω Φιλίππου Β’ με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει άναμμα κεντρικής φλόγας.
Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με χορευτικά και χορωδίες.

Δείτε το βίντεο από το KOZANI TV:

https://www.youtube.com/watch?v=s5DoLnXSIsw&fbclid=IwAR3f0DD80pOm2VPbyHo2cVM0HTUxhUOcZWev3Edo0zagRACF3xbqZ28-Jio 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: